EDS-software voor emboliedetectie

 

Zoekt u naar software waarmee u emboliedetectie kunt uitvoeren? Dan is Neuro Medical, een bedrijf uit Westervoort, in de omgeving van Arnhem, het bedrijf dat u kan helpen. We verkopen systemen voor de emboliemonitoring en raden dan ook zeker een holter aan als monitor voor een embolie bij uw patiënten. De belangrijkste kenmerken van de EDS-software waarmee u de detectie en monitoring van een embolie uitvoert, zijn:

  • De emboliedetectie gebeurt met de software op basis van de frequentie-inhoud van het signaal
  • Een audiogram met 90graden-faseverschuiving tussen het reële en het imaginaire deel
  • De gevoeligheidsinstelling van de embolie en de drempelinstelling van het artefact
Embolie-scherm
 

De nieuwe software voor emboliedetectie en emboliemonitoring baseert zich op de algoritmen van Rüune Äaslid, de pionier op het gebied van de detectie van de embolie. Bij deze methode verlaat u de klassieke emboliedetectie op basis van het Dual Gate-principe en maakt u de stap naar de detectie en emboliemonitoring op basis van het gereflecteerde audiosignaal.

Audiogram-groot

De welbekende “beep” van een passerende embolus heeft een dermate specifieke frequentie-inhoud, dat het menselijke oor direct in staat is deze typische toon te herkennen. Rüune Äaslid bracht deze criteria in een algoritme onder, waarmee u de objectieve kwantificering van de audio-informatie bereikt als u een holter gebruikt als monitor voor een embolie. Naast de tonale inhoud van het gereflecteerde signaal, neemt u ook de faseverschuivingen in de detectie mee als u gebruikmaakt van EDS-systemen.

Wat gebeurt er met het signaal als u met een holter de monitor van een embolie uitvoert?

Het gereflecteerde audiosignaal wordt via de quadratuurmethode gesplitst in het imaginaire deel (de groene curve) en het reële deel (de rode curve). De twee componenten van het audiosignaal lopen negentig graden uit fase en zijn typerend voor het gereflecteerde signaal van een passerende embolus.

Embolie-Correlatie

Naast de faseverschuiving van het signaal kijkt u tijdens de emboliemonitoring ook naar de duur, snelheid, intensiteit en de symmetrie van het signaal dat u van de embolie krijgt dankzij de TCD-Holter die als On-Line monitor functioneert of als Off-Line systeem achteraf uitgelezen kan worden. De resultaten van de detectie en monitoring van de embolien staan in een tabel samengevat. Een correlatiecoëfficiënt helpt bij de beoordeling van de emboliemonitoring, maar het is altijd mogelijk dat u de eigen bevindingen voorrang geeft over de automatisch gevonden bevindingen. Tijdens een scholing of instructie leggen we u graag meer uit over het systeem en de emboliedetectie en monitoring.

Benader ons voor de mogelijkheden

Heeft u interesse om de TCD-x Holter en het detecteren van eens te proberen? Neemt U dan even contact met ons op door te bellen naar 0316 341876, te e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een WhatsAppbericht te sturen naar 06 10 47 98 99.
We leveren naast systemen voor emboliemonitoring en emboliedetectie ook apparatuur voor TCD-Doppler onderzoek. De WAKIe is het meest uitgebreide systeem voor TCD onderzoek! Meerdere Externe systemen zoals bloeddruk monitoren kunnen eveneens aangesloten worden.