EDS: Micro Embolie Detectie Software

De EADS software maakt de off-line weergave en analyse mogelijk van:

  • Doppler-bestanden opgenomen met de Atys TCD-x Transcraniële Doppler Holter
  • Doppler-bestanden opgenomen met de WAKIe R3 Transcraniële Doppler
  • Wave-bestanden opgenomen met elke andere transcraniële Doppler

De EADS software maakt de on-line analyse mogelijk van het Dopplersignaal dat met de Atys TCD-x Holter wordt opgenomen.
De EADS software kan voor alle andere TCD systemen worden gebruikt, indien de betrokken TCD systemen een "Wave bestand" kunnen exporteren.

  • De Micro Emboliedetectie gebeurt met de software op basis van de frequentie-inhoud van het signaal
  • Een audiogram met 90 graden-faseverschuiving tussen het reële- en het imaginaire deel
  • De gevoeligheidsinstelling van de embolie en de drempelinstelling van het artefact
Embolie-scherm
 

De nieuwe software voor Micro Emboliedetectie en Micro Emboliemonitoring baseert zich op de algoritmen van Rüne Äaslid Ph. D., de pionier op het gebied van de detectie van Micro Embolieën. Bij deze methode verlaat u de klassieke emboliedetectie op basis van het Dual Gate-principe (Delay als gevolg van de stroomsnelheid) en maakt u de stap naar de detectie en emboliemonitoring op basis van het gereflecteerde audiosignaal.

Audiogram-groot

De welbekende “beep” van een passerende Embolus heeft een dermate specifieke frequentie-inhoud, dat het menselijke oor direct in staat is deze typische toon te herkennen. Rüne Äaslid bracht deze criteria in een algoritme onder, waarmee een objectieve kwantificering van de audio-informatie wordt bereikt en de artefacten beter worden herkend. Naast de tonale inhoud van het gereflecteerde signaal, wordt ook de faseverschuivingen (reële- en imaginaire deel) in het signaal als belangrijk detectie criterium gebruikt.

Akoestische analyse van het TCD Signaal

Het gereflecteerde audiosignaal wordt via de quadratuurmethode gesplitst in het imaginaire deel (de groene curve) en het reële deel (de rode curve). De twee componenten van het audiosignaal lopen negentig graden uit fase en zijn typerend voor het gereflecteerde signaal van een passerende Embolus.

Embolie-Correlatie

Naast de faseverschuiving van het signaal wordt ook de duur, de snelheid, de intensiteit en de symmetrie van het signaal als criterium meegewogen.
De resultaten van de detectie en monitoring van de Micro Embolieën kunnen in een tabel samengevat worden.

Een correlatiecoëfficiënt helpt bij de beoordeling van de Micro Embolieën, een handmatige aanpassing van de resultaten is echter altijd mogelijk. De automatisch gevonden bevindingen kunnen eenvoudig worden na-bewerkt. Tijdens een scholing of instructie leggen we u graag meer uit over het systeem en de Micro Emboliedetectie en monitoring.  

Trendweergave en analyse
De EADS-TCDX is niet alleen ontwikkeld voor Micro Embolie detectie, maar ook voor trendweergave van de stroom snelheden.
Dit is een zeer gewaardeerde feature voor fysiologische tests zoals de "Vaso Reactivity Test".
In de trends kunnen markers worden toegevoegd of weggenomen.

Benader ons voor de mogelijkheden

Heeft u interesse om de TCD-x Holter en het detecteren van eens te proberen? Neemt U dan even contact met ons op door te bellen naar 0316 341876, te e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een WhatsAppbericht te sturen naar 06 10 47 98 99.
We leveren naast systemen voor emboliemonitoring en emboliedetectie ook apparatuur voor TCD-Doppler onderzoek. De WAKIe is het meest uitgebreide systeem voor TCD onderzoek! Meerdere Externe systemen zoals bloeddruk monitoren kunnen eveneens aangesloten worden.